четвер, 7 грудня 2017 р.

1 грудня говорять про СНІД

У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий,  говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…



СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10 - 20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.
      На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДУ в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис. осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних. Серед них майже 4 тис. дітей у  віці до 14 років. У тенетах СНІДУ перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей. Це офіційна статистика, зареєстрована в Українському центрі профілактики і боротьби зі СНІДОМ МОЗ України. Міжнародні експерти вважають, що ВІЛ – позитивних у нас значно більше.

У Червоноцвітській ЗОШ 1 грудня класні керівники, вчитель основи здоров’я Стремедловська Н.В. проводили години спілкування, бесіди, круглі столи, інформаційні хвилинки, діти малювали ілюстрації, плакати. Педагог-організатор Лісовська А.І.  і медичний працівник Журба С.В. зібрали учнів 7 - 9класів за круглим столом на тему «Цінуй життя-з упини СНІД», де учні ознайомились з визначенням СНІД і ВІЛ, з′ясували різницю між цими поняттями, переглянули презентацію на дану тематику, відповідали на запитання вікторини «Міф і факти про СНІД».
На завершення заходу школярі зробили червоні стрічки, як пам′ять про це страшне захворювання, а також вшанували хвилиною мовчання  загиблих людей хвилиною мовчання.