середу, 18 жовтня 2017 р.

День Захисника України та Українського Козацтва

Серед прадавніх осінніх християнських свят є свято Покрови (14 жовтня). Пресвята Богородиця вважалася покровителькою як усієї України, так і козацтва зокрема. Починаючи з 2015 року, 14 жовтня це також і  День захисника України.

Отож, з метою виховання учнівської молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотично зрілої особистості, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в школі були проведені різні виховні заходи.
Педагог-організатор Лісовська А.І. провела урочисту лінійку під назвою «Українські захисники», на якій звучали слова-привітання всім захисникам України, школярі мали змогу переглянути відеоролик, присвячений цьому дню, учні гуртом заспівали гімн і побажали один одному спокою та чистого мирного неба над головою.

Бібліотекар Литвинюк В.І.. влаштувала невеличку  виставку  художньої літератури, яка підтримувала загальний настрій у школі: «Я – громадянин України», «За єдину Україну, «Гетьмани України», педагог-організатор Лісовська А.І. теж приєдналась і організувала виставку малюнків, листів, поробок учнів школи на тему «Ми - за мир».
Учні 1-9  класів приєдналися до акції «Підтримай солдата», намалювавши малюнки, написавши листи, обереги, плакати і ін.

Учням 1 класу запам’яталися враження від виховного заходу «Україна в моєму серці», який підготувала класовод Герасимчук В.А.
Класоводи 2-4 класів провели  годину спілкування під назвою  «Віртуальна подорож над Україною».

Класний керівник  класу Сібагатов С.С. зібрав учнів на перегляд фільму «Два дні в Іловайську», після якого учні лишились під враженням.
Класні керівники 6-8 класів Стремедловська Н.В. , Поплавська Т.А. Лісовська А.І. провели інтелектуальний брейн - ринг «Ми - патріоти України
Класний керівник 9 класу   Васильчук І.М. підготувала круглий стіл з питань історії українського козацтва.
Бережний Ю.С., вчитель фізкультури, провів  козацькі змагання, які  сподобалися хлопцям – майбутнім захисникам.

Уся школа спостерігала також  за нашими найменшими учнями, які під керівництвом вчителя музичного мистецтва Сідлецького А.О. підготували виступи на конкурс української козацької пісні. Малята  із задоволенням виконували українські народні пісні та весело танцювали.
Патріотичний настрій відчувався у школі протягом тижня. Вчителі-предметники приділяли увагу відзначенню Дня захисника України  і на своїх уроках. Ось ,наприклад, вчитель історії провів урок з історії України у 7 класі з бесідою «Воїни АТО – зразок самовідданості та героїзму».
Також вчителі школи запросили героїв  АТО односельчанів  Васика В.Б. і Порубенського Б.В., які поділилися враженнями від перебування на службі, школярі задавали різні запитання, вітали гарними словами.
Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.