середу, 22 лютого 2017 р.

Герої не вмирають : саме такими словами розпочалась урочиста лінійка у Червоноцвітській загальноосвітній школі 20 лютого, присвячена Дню Героям Небесної Сотні. Учні всією школою зібрались, для  вшанування пам′яті про ті події, які пережила Україна, для збереження миру і єдності.
У заході  взяли участь майже 15 дітей різного віку. Вони вийшли на імпровізовані барикади та пригадали глядачам події, що відбувалися із листопада.
На заході була присутня адміністрація, класні керівники  та вихованці школи.
Учнівські  слова ілюструвалися спільно створеною відеопрезентацією. Була також інсценізація майданного протистояння і тематичні пісні. До створення дійства активно долучилися й члени учнівського самоврядування. Усі учасники заходу віднеслися до своїх ролей серйозно й відповідально, адже вважають, що на місці загиблих революціонерів міг бути будь-хто з їхніх близьких.
Завдяки проведеному відкритому виховному заходу «Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» вдалось донести до сердець молоді одну із найтрагічніших сторінок історії України – Революцію Гідності 2013 – 2014 років.

Створена виставка стінгазет, фрагменти пострілу, пісні та вірші про події підсилювали емоційний вплив на присутніх.
В кінці заходу на сцену вийшли маленькі діти з запаленими свічками, ніби душі героїв, а усі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.
Таке дійство справді дуже актуальне. Адже ми, українці, маємо пам’ятати свою історію. Окрім того, учні школи підтримують вояків, що тепер перебувають в зоні АТО. Втрати наших хлопців, ніколи не можна назвати марними, адже вони загинули заради того, щоб народ мав змогу жити краще, у досконалішому і безпечнішому світі.
       Вихованці зрозуміли, що вони повинні пам’ятати своїх героїв і вшановувати їх. 
   Усі ми сподіваємось, що найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом України.