вівторок, 27 листопада 2018 р.

«Голодний «33»

У Червоноцвітській загальноосвітній школі 23 листопада були проведені заходи, присвячені Дню пам’яті жертв Голодомору, у  рамках  раніше складеного плану. У школі  було обмежено проведення розважальних заходів, приспущено прапор та вшановано пам'ять загиблих від голоду земляків хвилиною мовчання. Крім того, проведено загальношкільну лінійку – «Пам’ятаймо про минуле», на якій увазі учнів було запропоновано перегляд документальних  відео - та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. В  уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку. Вчителями було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те як  відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

Вчитель  історії Сібагатов С.С. розповів  про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.

Класні керівники старшокласників разом провели відкриту виховну годину «Це остання хлібина, остання…». Ця виховна година запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі однолітків, вчителів, гостей.

         Шкільна бібліотека не залишилася осторонь виховних заходів: бібліотекар Литвинюк В.І. організувала книжкову виставку на тему «Голодомор – геноцид української нації»Об’єднавшись із  працівниками  сільського будинку культури, було проведено акцію «Запали свічку пам’яті». Що ознаменувалась  дружньою ходою.