пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Тиждень правових знань

Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове і цікаве із будь-якого шкільного предмету чи сфери життя. З 4  до  8  грудня у нашій школі проходив ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ, під час якого відбувалися анкетування учнів, конференція, зустрічі та інші заходи на правову тематику. 
Тиждень правових знань розпочався із анкетування учнів 7-9  класів. Тематика анкетування - «Молодь та протиправна поведінка». Конференцію для учнів 9 класу «Кримінальна відповідальність та кримінальне покарання. Особливості кримінальної відповідальності для неповнолітніх» організував Сібагатов С.С., вчитель правознавства та історії.

Класний керівник 8 класу Лісовська А.І., провела відкриту виховну годину на тему: «Якими є права та обов’язки учнів, вчителів та батьків у навчальному процесі». Такі ж виховні години проводилися в інших класах. План заходів передбачав  також зустріч, яка відбулася 7 грудня для учнів 7-  9  класів  на тему «Злочинність і корупція серед підлітків» із представником прокуратури Шепетівського  району Юлією Олександрівною Левосюк.

Крім того, учні 9 класу разом із класним керівником Васильчук І.М. підготували повідомлення про права та обов’язки учнів. Для підведення підсумків тижня правових знань був організовано круглий стіл за участю відповідальних за проведення усіх заходів, а також президента учнівського парламенту та голови правової комісії.
 Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і права, дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!