неділю, 14 жовтня 2018 р.

«Червоноцвітські Патріоти»


З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві      14  жовтня 2018 року до Дня захисника України у Червоноцвітській  загальноосвітній школі I-II ступенів були проведені різні урочистості, деякі - за участю представників органів місцевого самоврядування.



Учні школи брали участь в різних конкурсах, демонстрували своє вміння у кулінарній майстерності. Цікавим був конкурс «Я- козак», в якому представники команд із зав’язаними очима малювали себе в образі козака. Важливим був той факт, що свято проходило разом із батьками, де вони і співали, і малювали, і розгадували загадки.

Протягом тижня класні керівники проводили виховні години «В єдності наша сила», «З відданістю Україні в серці», «Українські звитяжці. Історична подорож у часі. Славетні імена України», «Ми нащадки козацького роду». Постійно діяла виставка плакатів «Україна у моєму серці». Учні школи долучилися до акції «Напиши вітання захиснику України».

З 8 по 12  жовтня учні мали можливість переглянути як художні, так і документальні відеоматеріали про подвиги захисників України, історичні факти становлення української армії. 10  жовтня для учнів 8 і 9  класу проведено урок-презентацію до Дня захисника «Україна – мати. Вмій її захищати». Під час презентації було прослідковано історію виникнення    Свята захисника Вітчизни, був показаний виступ Президента України щодо визначення святкової дати 14 жовтня, демонструвалися сторінки про збройні сили України. Учні підготували цікаві повідомлення про виникнення військових термінів, провели вікторину для хлопців. Акцент був зроблений на зростання патріотизму в сучасному суспільстві та необхідності отримання освіти з метою стати повноцінними громадянами своєї країни. Також була оформлена виставка малюнків, листів, історичних книг, присвячена цій визначній даті.


Підсумком тижня стало проведення 12 жовтня у  школі флешмобу, присвяченого захисникам рідної землі, їхнього бойового подвигу. В кінці свята всі учні  виконали  пісню «Україно моя».